ماشین جوجه کشی

  • ۰
  • ۰

نقش آب در پرورش شتر مرغ 

او‌لین توجه انسان به شترمرغ و محصول ها وابسته به آن در حدود ۷۵۰۰ سال پیش تصور می گردد . در مصر قدیم از پرهای شترمرغ به تیتر علامت عدالت و از تخم آن در مصارف دارویی سود می جستند . 

صحرانشین های آفریقایی پوسته تخم شترمرغ را به عنوان ظرف حمل و حفظ آب جهت مصارف انسانی به عمل می گیرند که مصداق آن تمبر سازمان پست مرز و بوم آفریقایی زامبیا می باشد . از میانه ده سال ۱۸۰۰ میلادی مدارک پرورش شترمرغ و جوجه کشی از آن در شرایط اسارت به تصویب رسیده هست . این پرنده در راسته سینه پهن ها Ratitae طبقه بندی می شود . ماشین جوجه کشی

علت نامگذاری این مجموعه از پرنده ها عدم وجود تیغه بلند استخوان Sternum در ناحیه ی سینه می باشد . از  همین رو ماهیچه ها پروازی حوزه‌ ی سینه بسیار محاسبه رفته و قلیل حجم می باشد . در اکنون حاضر مطرح ترین پرنده زنده بر روی کره ی خاکی است . این پرنده اندک و بیش علفخوار هست و مواد غذایی با فیبر بالا (سلولزی ) در تغذیه آن نقش مهمی بازی می نماید . اما در حیات وحش از پستانداران و خزندگان کوچک و حشره‌ها هم تغذیه می نماید . 

این پرنده می تواند دوران مدت به نسبت طولانی فارغ از آب ادامه حیات دهد . علت آن را تا حدودی وامدار وجود غدد نمکی در بینی آن می دانند . غدد نمکی معمولاً درپرنده های دریایی و خزندگان مشاهده می شود که کارش جذب نمک و مواد سمی جان دار در خون (و بالطبع مایع فی مابین بافتی ) به صورت فعال و دفع آن به بیرون از بدن مو جود زنده است . این عمل موجب می گردد که پرنده نیاز کمتری به آشامیدن آب جهت دفع مواد سمی بدنش داشته باشد . 

اما این پرنده به نوشیدن آب و استحمام با آب و حتی شنا در آن علاقه دارااست اما درصورت عدم دسترسی به آب (در موقعیت طبیعی حیات وحش ) ، همانند شتر می تواند تشنگی را به خوبی تحمل نماید . آشامیدن این پرنده به رخ گشوده و بسته کردن متواتر منقار تحت و ساخت حالت پمپاژ جهت به داخل کشیدن آب صورت می گیرد . متعاقب آب پرنده گردن بلندش را فرم S درآورده و آب را به سمت معده جهت دهی می کند . 

میزان مصرف آب روزانه بسته به موقعیت آب و هوایی ( دما و رطوبت ) و گونه تغذیه می تواند گوناگون باشد . ولی به تیتر یک میزان ، در موقعیت گرمای دوچندان و رطوبت ناچیز به طور میانگین هر پرنده بالغ بر ۱۲ لیتر آب قابل شرب نیاز دارااست . 

در رشد جوجه معمولاً اولی وعده (اندکی قبل از خوراک ) در سن ۲ یا این که ۳ روزگی مقدمه می کنند . در روزهای نخستین جهت دقت جوجه ها به نوشیدن آب ، هر چند ساعت یکبار بایستی به باطن آبخوریها انگشت زد و آب را به صدا درآورد تا جوجه ها توجه به آشامیدن کنند . 

حتی گاهی توجه گردیده می‌باشد رنگ های خوراکی به آب افزوده شود تا پرنده علاقه بیشتری نشان دهد . اما می بایست توجه داشت در هفته ی اولیه رشد مصرف آب اضافی موجب اسهال می شود و لذا می بایست محدودیت آب رعایت شود . به ازای هر سه دانخوری یک آبخوری موضوع نیاز است . 

به عنوان یک معیار کلی ، میزان آب مورد نیاز جوجه ها ۲ تا ۳ برابر میزان غذای مصرفی روزمره خواهد بود . دمای مناسب آب آشامیدنی فی مابین ۲۱ تا ۳۲ رتبه سانتیگراد هست . در شرایطی که دمای آب کمتر یا اکثر از مقادیر ذکر گردیده باشد و یا این که مزه و بوی غیرمناسب داشته باشد ، پرنده میل کمتری به آشامیدن داشته و به دنبال کاهش مصرف آب ، کاهش مصرف خوراک و کارایی هضم و جذب پرنده بروز خواهد کرد . بین ۷۵ تا ۸۰ درصد وزن بدن پرنده به عالم آمده آب می‌باشد که در بازه زمانی بلوغ به ۷۰ ـ ۷۵ درصد می رسد . چنانچه محرومیت از آب برای مقطع طولانی ادامه یابد و در حد ۱۰ درصد آب تن از دست برود ، پرنده در گیر اختلال شدید می شود و اگر این پروسه ادامه یابد و ۲۰ درصد آب تن از دست برود پرنده خواهد مرد . 

کیفیت آب آشامیدنی مصرفی پرنده را در حد جوجه گوشتی در حیث می گیرند . 

آب می بایست از دو جنبه میکروبی و شیمیایی مسئله تحلیل قرار گیرد . طعم بد آب یا حضور مواد شیمیایی زیان آور از جمله سموم می تواند سالم پرنده را به مخاطره بیاندازد . در بحث در اختیار گرفتن کیفیت آب به موردها تحت بایستی اعتنا شود . مشقت کل آب که شامل همگی مواد معدنی محلول مو جود در آب هست و حداکثر تا ۵۰۰۰ قسمت در میلیون ( ppm ) قابل تحمل می‌باشد . اما این به شرطی میباشد که برخی از مواد محلول جان دار ، بر طعم و بوی آب تاثیر نا مناسب شدیدی ساخت نکنند که موجب عدم مصرف مطلوب آب شود . از این رو بعضی مواقع به عدد ppm ۳۰۰۰ اکتفا می شود . 

سولفات ها دسته ی دیگری از مواد معدنی می‌باشند که معمولاً به رخ ادغام با منیزیم ، سدیم یا این که کلسیم می باشند . در بیشتر مواقع اثر اسهال زایی داشته و حداکثر قابل پذیرش آن ( ppm ( ۵۰۰ است . از دیگر مواد قابل نظارت آهن می باشد .معمولاً حضور ترکیبات آهن با غلظت های بالاتر از ppb۳۰۰) ۰/۳ppm ) به رنگ آب قهوه ای (زنگ زدگی ) می دهد و طعم خاصی ساخت می کند . شتر مرغ به نسبت پرنده های دیگر نسبت به مصرف آهن اساسی خیس بوده و تحمل پاره ای در مصرف آن داراست . چه بسا حضور فراوان ترکیبات آهن دار با جذب و متابولیسم فسفر تداخل می کند . کمبود فسفر نیز در رویش استخوانی پرنده تداخل نموده و ممکن هست عوارض راشیتیسم ساخت نماید و نیز به گوشت مزه جگر مثل می دهد . 

در مجموع می بایست میزان ppm ۰/۳ را به عنوان حداکثر آهن جانور در آب در نظر گرفت . کلریدها در واقع نمک شور کننده ی آب بوده و به آن مزه شوری می دهند . اکثراً باسدیم یاور بوده و تا سطح ۵۰ppmـ ۱۰۰ مطلوب خیس می باشند . اما بایستی مقدار نمک جیره را با مرحله کلرید جانور در آب به تعادل رساند . حضور فسفات در آب می تواند نماد ی آلودگی منشا آب با فاضلاب و زنگ خطری بر حضور باکتریایی مضر باشد . از ترکیبات نیتروژنه نظیر نیترات ها در کودهای شیمیایی استفاده بسیار می شود . حضور این ماده به مقادیر بسیار می تواند ادله بر نشست منابع آلوده به آب موضوع به کارگیری باشد . در اثر تجزیه این مخلوط به وسیله باکتریها چه در محفظه بیرون از بدن چه باطن بدن ( روده ها ) ماده سمی تریژیت تولید می شود . از عوارض ایجاد گردیده متعاقب مصرف طولانی نیترات ها ، علائمی شبیه فقدان ویتامین A و ضعف سیستم ایمنی هست . میزان حداکثر نیترات در آب ppm ـ ۵۰-۱۰۰ هست . 

بخش اعظمی از مواقع حضور سولفید هیدروژن موجب بوی بد آب می شود . مقدار خیلی ناچیز این ماده چه بسا ppm ۱ هم بوی بد تولید می نماید و در ترکیب با آهن رسوبات تیره و روغنی ایجاد می نماید . با افزودن هیپوکلرید به آب می توان گوگرد آن را آرد نمود تا بوی آب از در میان برود . 

اسیدیته یا PH آب نیز دارنده اهمیت هست . چنانچه آب اسیدی باشد موجب خورندگی و زنگ زدگی در لوازم فلزی ( مانند پمپ آب ، مخازن ، لوله ها و . . . می شود .چنانچه آب قلیایی باشد میکروارگانیسم ها تحریک به رشد دشه و جرم گرفتگی مضاعف خواهد شد . PH مناسب را در بین ۷/۵ ـ ۶/۸ در حیث می گیرند . 

انواع حشره کش و علف کش و فلزات سنگین (مانند سرب ، جیوه ) هم از عوامل آلاینده آب آشامیدنی می‌باشند که در آب مناسب نباید حضور داشته باشند . در زمینه آلودگی میکروبی آب ، میکروارگانیسم های متعددی مطرح می شوند . از گزاره ویروس ها ، باکتریها ، قارچها ، تک یاخته ها ، تخم انگلها . 

مقدار کل باکتری جان دار در آب بایستی کمتر از ۱۰۰ پرگنه در هر ۱۰۰ سی سی آب باشد . تعداد باکتری کلی فرم هم بایستی کمتر از ۵۰ پرگنه باشد . 

برخی از باکتریها از جمله اشرشیا کلی و یا سالمونلا نباید وجود داشته باشند در مجموع در بیشتر مواقع غربال کردن و کلر زدن مناسب به آب می بضاعت و توان آبی‌رنگ مناسب برای مصرف آماده نمود . دقت شود که آب فرآوری شده به دقت محاسبه شود . 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی